Автотехника-ПМ ЕООД е основана през 1991 г. В първите години предмет на дейността е доставка и продажба на резервни части и гуми за леки и лекотоварни автомобили внос от Русия. Изградена е модерно оборудвана складова база , профилирирана по видове резервни части , която се намира в Западна Индустриална зона гр.Плевен. В административната сграда към складовата база е оборудван модерен офис център с пълно компютъризирано отчитане на авточастите с техническите им характеристики,както и наличнотта им в складовите бази към фирмата. Към тази база по-късно е разкрит магазин „Гренадерска”.

За посрещане нуждите на пазара за европейски и азиатски автомобили , отваря врати Магазин „Евросервиз”. Там могат да се намерят части за Мерцедес, Опел, Пежо, Фиат,VW , BMW, Audi, Dacia, Renault, Citroen, а също така масла, акумулатори и аксесоари.

         През 2006 г. е изграден Автосервизен комплекс на „Volkswagen”. АВТОТЕХНИКА е оторизиран дилър на „Volkswagen” и „Audi”.

          Оторизираният сервиз на “Volkswagen” и “Audi”е оборудван с всички специализирани инструменти за ремонт и диагностика на „Volkswagen” и “Audi”.

       Оборудването на тенекеджийския и бояджийския цех е едно от най-модерните не само в гр.Плевен , но и в страната.За тенекеджийския цех-стенд за възстановяване на ударени автомобили,а за бояджийното отделение - бояджийска камера и компютъризирано получаване на цвят при боите.Тук се работи с най-съвременни и качествени материали,гарантиращи пълното и точно възстановяване на всякакви марки автомобили,независимо от възрастта и степента на пораженията.

      Отдел „Резервни части” към Автосервизния комплекс разполага с възможности за осигуряване на оригинални резервни части за всички автомобили , от групата на Volkswagen  AG.

      Към автосервизния комплекс е открит и пункт за извършване на ГТП. Тук може да бъде направена точна диагностика на горивната система и ходовата част на вашия автомобил.

От 2011 г. АВТОТЕХНИКА-ПМ ЕООД е представител за Плевен на националната партньорска верига „Примекс” – Шумен. Изграден е център за продажба и сервиз за гуми – Пилот. Предлагат се автомобилни гуми от марките GOODYEAR, DUNLOP, MICHELIN, BRIDGESTONE, FIRESTONE, KLEBER, MATADOR, VREDESTEIN, HANKOOK, PETLAS, SAVA, KAMA, DEBICA, FULDA, MENTOR, а също така и джанти SIMA, NABIB, ASPEN, BBS, AZV, TORA. Предлагат се и гуми регенерат за товарни автомобили.